Het begon bij de krant

Mijn liefde voor schrijven en interviewen begon bij het Noordhollands Dagblad. Tijdens mijn studie journalistiek werkte ik op de Helderse redactie, daarna kreeg ik een vaste baan bij de Hoornse editie. Op die plekken leerde ik vanuit het niets een verhaal te maken en ontstond mijn voorliefde voor mooie interviews met kleurrijke mensen.

Naar de tijdschriftwereld

Na een paar jaar stapte ik over naar de tijdschriftwereld: bij de tijdschriften Libelle en Kinderen leerde ik hoe je bladen maakt. Ik ging verhalen als een totaalplaatje benaderen en interviewde tal van bekende en onbekende mensen. Met een beetje pijn in mijn hart vertrok ik in 2006 bij Kinderen – maar ik nam een rugzak vol ervaringen en mooie herinneringen mee.

Freelancebestaan

Sinds 2006 werk ik als freelancer, wat me de vrijheid geeft om te schrijven over de onderwerpen waar mijn hart ligt, zoals theater, literatuur en poëzie. Ook persoonlijke verhalen schrijf ik graag. Door de jaren heen werkte ik voor onder meer Het Parool, Noordhollands Dagblad, NRC Handelsblad, Ouders van Nu, Kek Mama, esta, Margriet, Flair en Vriendin.

Verhalen voor organisaties

Regelmatig draag ik met verhalen bij aan communicatie, bijvoorbeeld door speeches of interviews te schrijven of teksten voor brochures op te stellen. Mijn journalistieke ervaring helpt bij het vinden van de juiste toon en inhoud. Ik heb onder meer gewerkt voor de gemeenten Teylingen, Lisse en Hillegom, het Amsterdamse Stadsdeel Zuidoost, Zorginstituut Nederland en Ieder(in).

Een grote liefde: de poëzie

Als dichter en liedtekstschrijver maak ik voornamelijk vrij werk, maar ik schrijf ook in opdracht. Zo schreef ik liedteksten voor Theater Van Santen, gedichten voor de Stichting Oud Sassenheim en was ik twee jaarstadsdichter van de gemeente Teylingen. Mijn werk viel in de prijzen bij de wedstrijd Tekst&Muziek van het Amsterdams Kleinkunst Festival, de Willem Wilmink Gedichtenwedstrijd en Dichter op het Duin. Ook werd een gedicht geplaatst in het tijdschrift DICHTER. van Plint.