Hieronder een korte biografie om een beeld te geven van mijn achtergrond en werkervaring.

Studie

Als student aan de Tilburgse Academie voor Journalistiek en Voorlichting had ik al snel in de gaten dat het vak zich vooral in de praktijk laat leren. Daarom begon ik na mijn eerste studiejaar als freelancer bij de Helderse editie van het Noordhollands Dagblad. Tijdens het vierde jaar volgde ik een module aan de école de journalisme in Marseille.

Dagbladjournalistiek

Eenmaal afgestudeerd ging ik aan de slag op de Hoornse redactie van het Noordhollands Dagblad. Daar leerde ik van niets een verhaal te maken en nieuws te zoeken. Het liefst maakte ik mooie interviews met bijzondere mensen uit de regio.

Bladenmaken

Mijn tijdschriftentijd (bij weekblad Libelle en maandblad Kinderen) leerde me te focussen. Te zoeken naar invalshoeken, naar nieuwe jasjes om oude thema’s in te steken, een artikel te benaderen als totaalplaatje. Ik benaderde bekende mensen, wist als eerste de kersverse prinses Laurentien te strikken voor een interview en regelde een interview met de onechte dochter van François Mitterand.

Freelance journalist

In 2006 ben ik begonnen als freelance journalist. Mijn ervaring bij verschillende media maakt dat ik me goed kan inleven in doelgroep en inhoud. Voorbeelden van opdrachtgevers door de jaren heen: Ouders van Nu, Kek Mama, Plus Magazine, esta, Margriet, Flair, Jij&je kinderen, OOK en De Teylinger.

Communicatie

Gaandeweg ben ik meer communicatiewerk gaan doen. Het is mooi om met verhalen een bijdrage te leveren aan bijvoorbeeld speeches, brochures en verslagen. Ik werkte onder meer voor gemeente Teylingen, gemeente Amsterdam (Stadsdeel Zuidoost) en vereniging Mezzo (voor mantelzorgers en vrijwilligerszorg).

Ik ben gevormd door:

VWO-opleiding (1988 -1994)
Academie voor Journalistiek en Voorlichting (1994-1998)
Redactie Noordhollands Dagblad (1995-2001)
Reportageredactie Libelle (2001-2002)
Redactie tijdschrift Kinderen (2002-2006)
Eigen freelancepraktijk (2006-nu)
Het moederschap (sinds 2003)
Het leven (1976-heden)