Serie voor Theater Van Santen

Jeugdtheatermaker John van Santen vroeg mij een reeks gedichten te schrijven om aandacht te vragen voor het 25-jarig bestaan van Theater Van Santen. Een jaar lang deelde hij maandelijks een nieuw gedicht op zijn sociale media. Zo hingen we in dit jubileumjaar elke maand even de slingers op.

Al eerder schreef ik liedjes voor voorstellingen van het jeugdtheater. Zo’n gedichtenserie was voor mij iets nieuws, waarbij ik me vooraf afvroeg: gaat het lukken om steeds weer nieuwe onderwerpen en invalshoeken te bedenken? Dat bleek geen probleem. John deelde graag de verhalen uit zijn rijke theatercarrière, regelmatig kwamen we bij elkaar om te sparren over onderwerpen en invalshoeken.

Het heeft een mooie serie opgeleverd, die veel positieve reacties heeft opgeroepen. Hieronder deel ik twee gedichten.

 

Rêverie

Het gedicht Rêverie is gebaseerd op de sprookjesachtige voorstelling De Kus van De Ballerina. Hierin staat de ontmoeting centraal tussen een schoonmaakster vol dromen over een beter leven en een zwerver die de moed (schijnbaar) heeft opgegeven. Stof genoeg voor een gedicht!

 

 

Ik buig voor jou

In het gedicht Ik buig voor jou richt de ik zich tot zijn jeugdige publiek. Zij zijn de reden dat hij elke keer weer op de planken gaat staan en iets moois neerzet.

Share Project :